9788202566326.jpg

Afrika

Fra de første mennesker til i dag

Desember 2019

De første stegene på vei mot vår egen art, Homo sapiens, ble tatt i Afrika for sju–åtte millioner år siden. Ikke i noen annen verdensdel har mennesker levd like lenge, og vi kan alle følge våre gener tilbake til dette kontinentet.
I denne boka tar forfatteren oss med på en lang og spennende reise helt fram til dagens Afrika, som rommer 1,3 milliarder mennesker fordelt på 55 stater. Boka formidler oppdatert kunnskap og nye perspektiver med stor fortellerglede, og løfter fram forholdet mellom mennesker og natur på dette mangslungne kontinentet.
Alle deler av Afrika får rikelig plass, samtidig som forbindelsene til andre deler av verden er en av historiens hovedlinjer. Gjennom kart, bilder og personportretter rykker afrikanerne oss nærmere, og viser at vi både har en felles fortid og en felles framtid.

 

Anmeldelser og omtaler

KK%20bilde_edited.jpg
Haile Selassie.jpg
Sahara_edited.jpg

Afrika er i endring og det er derfor all grunn til å lese Afrikas historie og samtid på nytt – som Tore Linné Eriksen her gjør i dette flotte, bredt anlagte bokverket ment for den alminnelig interesserte leser.

Bjørn Enge Bertelsen i Klassekampen

Det er mulig det ikke finnes noen snarvei til toppen av et palmetre. Med sin bok har Tore Linné Eriksen bevist at det er fullt mulig for en allment interessert leser å finne en snarvei inn til alt hun ikke visste hun lengtet etter å vite om Afrika.

Knut Hoem i NRK

Dersom noen skulle ha forutsetning for å skrive en historie til 55 stater med 1, 3 millioner mennesker på 400 sider, så må det være Linné Eriksen.

Vi trenger verk som dette.

Randi Rønning Balsvik i Nordnorsk Debatt

kunst.jpg
mosambik-veggmaleri.jpg
vl.jpg

Boken synliggjør gang på gang at Afrika ikke har én historie, men mange forskjellige. En ypperlig «totalhistorie» som skildrer Afrikas variasjon i vegetasjon, kultur og politikk – rikt illustrert med kart og diagrammer.

Kjetil Vikene i Forskerforum

Boka burde være obligatorisk for alle som studerer, er interesserte i eller reiser til Afrika.

Terje Vigtel i Bistandsaktuelt

Langsomt er mye viten samlet. Både arkeologien, paleontologien, historisk lingvistikk, genforskning og evolusjonsbiologi samt klimaforskning har bidratt til å kaste lys over vår forhistorie.

Jon Magne Lund i Vårt Land